top of page
Fotograaf leeuwarden
Monique haar verhaal

Mijn verhaal  

Hoi! Ik ben Monique, geboren in 1982 in Leeuwarden. Ik ben moeder van Daan (14) en bonus moeder van Lisa (12) en Alex (9). Met zijn vijven (en 2 poesen, 2 hamsters en een konijn) wonen wij, als samengesteld gezin samen sinds 2021, in het mooie Leeuwarden.

Daan en ik zijn verhuisd van Zeeland (Domburg), naar Leeuwarden. Ik heb daar 14 jaar gewoond en Daan tot zijn 11e. Destijds verhuisd voor de liefde, dat bleek snel geen succes te zijn. Toch ben ik daar blijven wonen en heb ik in 2019 Jan leren kennen, woonachtig in Leeuwarden. Alsof het zo had moeten lopen, woon ik nu weer in mijn geboortestad bij mijn familie en vrienden en mijn grote liefde in een fijn gezin.

In Zeeland fotografeerde ik al sinds 2016 als ZZPer. Gespecialiseerd in familie fotografie, bruiloften, newborn reportages, sitter sessies en cakesmash. 

In Zeeland had ik geen fotostudio, maar dit is wel al jaren lang een gekoesterde droom geweest. Hier in Leeuwarden heb ik fotostudio aan huis. 

 

familie fotoshoot

HOE BEN IK FOTOGRAAF GEWORDEN?

Fotografie heeft mij altijd geintereseerd. Als klein meisje had ik al een plastic camera (knal roze) met rolletje voor mijn verjaardag gevraagd. En toen mijn zoon Daan was geboren in 2009, werd het natuurlijk tijd voor het echte werk. Ik kocht mijn eerste spiegelreflex camera. En ging mijn eerste basis cursus fotografie volgen.

 

De foto's die ik maakte zette ik op social media en vanaf toen is de sneeuwbal gaan rollen. Eerst bij familie en vrienden en dat kringetje breide zich steeds sneller uit, waardoor ik op een gegeven moment tot midden in de nacht mijn opdrachten zat te bewerken naast mijn in loondienst baan.

 

Dit kon zo niet langer, ondanks dat ik alleenstaand moeder was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn baas gevraagd of ik minder kon gaan werken. Dat kon maar dan moest ik mijn huidige functie als assistent filiaal manager neerleggen. Dat heb ik gedaan en werkte nog maar 2 dagen per week. Dit bleek al snel nog steeds teveel uren te zijn en daardoor besloot ik mijn ontslag in te dienen. Vanaf dat moment was ik volledig eigen ondernemer. Doodeng! Allemaal gedachten en angsten die door je heen schieten, wat als...Het niet lukt, ik straks de huur niet kan betalen etc etc.

Maar het werd gelukkig een succes! Iets waar je volledig je passie en energie in stop kan dan ook niet anders dan slagen.

Als fotograaf vind ik het super tof om mooie herinneringen te kunnen maken voor jullie! De tijd stil zetten kunnen we niet, maar met foto's kunnen we de tijd wel langer vasthouden. Fotografie is voor mij een manier om momenten opnieuw te beleven, hetzelfde gevoel van "toen" dat bijzondere moment weer terug halen. Dat is toch onbetaalbaar!? 

Wanneer ik fotografeer ben ik de beste versie van mijzelf en kan ik al mijn creativiteit er heerlijk in kwijt. Mijn hele leven ben ik al creatief geweest. Als kind hield ik al van tekenen, schilderen, knutselen, kleien en ga zo maar door. Ik heb zelfs een aantal jaren in mijn eigen atelier beelden en schilderijen verkocht aan retailers.  

portret fotograaf leeuwarden
fotograaf leeuwarden
fotograaf friesland
bottom of page