top of page

Oma & kleindochter herinnering fotoshoot

Wanneer je een aanvraag voor een fotoshoot krijgt, waarvan je weet dat de foto's op korte termijn al van grote waarde zullen zijn.


Ik kreeg een telefoontje van Ismène, zij wou graag een fotoshoot regelen voor haar bonus dochter Destiny (9 jaar) samen met haar oma Yvonne. Yvonne heeft een ziekte in haar hersenen en heeft voor aankomende week haar euthanasie gepland. De shoot moest dus snel plaats vinden, zodat Yvonne de foto's nog kan bekijken en er samen met haar kleindochter nog van kan nagenieten.


We hadden afgesproken op de parkeerplaats bij Landgoed Stania State en gingen meteen van start. We liepen gezamenlijk het mooie landgoed op, meteen om de hoek hadden wel al een mooi eerste plekje gevonden om te beginnen.


In het begin is het altijd even spannend en ik vraag dan ook altijd of ze al vaker een fotoshoot hebben gedaan. In dit geval was dat niet zo. Ik probeer ze dan op hun gemak te stellen en vertel dat de eerste paar foto's even wennen is aan mij en aan de camera. Dat jullie straks de smaak te pakken hebben en er vanzelf als echte fotomodellen opstaan. Let maar op ;) Na de eerste paar foto's laat ik de foto's ook altijd even zien en vaak krijg ik dan al de reactie van; wauw wat mooi!


En zoals ik al had voorspeld, Destiny kreeg de smaak te pakken en kwam zelf met fotoplek ideetjes en sprintte/huppelde als we klaar waren van het ene plekje snel door naar het volgende plekje.


Tijdens de shoot kun je de liefde en de connectie tussen Destiny en haar oma goed zien. Ze genoten optimaal van elkaar, veel knuffels, grappige grapjes om elkaar aan het lachen te maken, met de bellenblaas op elkaar blazen en dikke lol hebben, dansjes maken, in bomen klimmen, maar ook af en toe het besef met welk doel we foto's aan het maken zijn.


Via de telefoon was ik nog niet begonnen over de reden van euthanasie, maar toen we klaar waren met de laatste foto en terug liepen naar de auto vroeg ik het aan Yvonne. Ze vertelde haar verhaal en vertelde dat ze alles al zelf geregeld had. Bijna terug bij de auto vroeg ik of ze ook al een foto voor bij de uitvaart had van haarzelf. Deze had ze nog niet en daarom hebben we deze bij de parkeerplaats nog even gemaakt.


Een bijzondere fotoshoot, met een bijzondere herinnering speciaal gemaakt voor Destiny. Destiny gaat van deze foto's een mooi plakboek maken, zodat ze deze mooie herinnering nog vaak mag herbeleven en lang kan blijven koesteren. Een eer dat ik hier aan heb mogen bijdragen.33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page