top of page

Veel gestelde vragen

MISSCHIEN STAAT JE VRAAG ER TUSSEN!

Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen voorafgaand aan de fotoshoots die ik aanbied. Misschien heeft iemand anders eerder dezelfde vraag gesteld en vind je het antwoord op jouw vraag hieronder terug. Het kan ook fijn zijn om er gewoon even lekker doorheen te scrollen om nog meer te weten te komen.

Scroll lekker naar beneden om de "meest gestelde vragen" te lezen. Of klik hieronder gelijk door naar een van de menuutjes waar je meer over wilt weten:

BABY FOTOGRAAF
ALGEMEEN

ALGEMEEN

Hoe kan ik een fotoshoot reserveren? 

Je kan een fotoshoot reserveren door het contactformulier op de website in te vullen. Je komt hem op veel plekken tegen, maar je kan ook HIER klikken. Na het invullen van het formulier neem ik via de mail contact met je op.

 

Als er nog plek is in de agenda zal ik de reservering bevestigen via de mail waarbij je ook een factuur van de fotoreportage ontvangt. De reservering is definitief als de betaling gedaan is. 

Wanneer moet ik kiezen welk pakket ik wil?

Als je een fotoshoot gereserveerd heb, dan heb je de opnamekosten van de shoot al betaald. Het is mogelijk om NA de shoot nog een keuze te maken uit een aantal digitale pakketten.

 

Omdat het fijn is om éérst de foto's te zien waar je uit kan kiezen, maak je de keuze voor een digitaal pakket pas na de reportage als de foto's klaar zijn. Het is niet verplicht om een digitaal pakket te kopen na de shoot, je kiest zelf wat je nog aan zou willen schaffen.

Waar ben je actief als fotograaf?

Mijn fotostudio bevindt zich in het Crystalic Business gebouw. Adres: François HaverSchmidtwei 2 in Leeuwarden.

Waar bevindt zich de fotostudio?

De fotoshoots vinden plaats in mijn fotostudio in Leeuwarden, in het Crystalic Business Park aan de rand van Leeuwarden. Met gratis parkeren voor het gebouw. In Crystalic heb ik een sfeervolle fotostudio die van alle gemakken is voorzien. Hier vind je alles wat je nodig hebt: van outfits voor je baby, tot haarbandjes tot luxe brocante materialen. Ook vind je er een commode met alles erop en eraan. Om het je zo comfortabel mogelijk te maken!

Wat gebeurt er bij ziekte of annulering van de fotoshoot?

Zitten er ook digitale bestanden bij de fotoshoot inbegrepen?

Hoe zit het nou precies met de prijzen en pakketten?

Ik zie prachtige beelden op je website, maar ik weet niet of ik wel foto's op internet wil. Moet dit? 

Op welke manieren kan ik betalen?

Hoelang duurt het voordat ik mijn foto's ontvang?

Na hoeveel weken vindt de bestelsessie plaats?

Na ongeveer drie weken ontvang ik jullie in de fotostudio in Leeuwarden voor de bestelsessie. Hier presenteer ik op groot scherm jullie beelden.

newborn foto reportage
NEWBORN

NEWBORN REPORTAGE

Wanneer boek ik een newbornfotoshoot?

Een newborn fotoshoot boek je al tijdens je zwangerschap. Hoe eerder, hoe beter! Dit, omdat mijn agenda al ver vooruit is volgeboekt. Door vroeg te reserveren ben je verzekerd van een plekje in de eerste twee weken na de geboorte van je kindje – dit is tevens de beste tijd om de newborn fotoshoot te doen. Een newborn fotoshoot boeken doe je door het reserveringsformulier in te vullen op de website (bij contact).

Wanneer is het beste tijdstip (leeftijd) voor een newbornshoot?

De beste leeftijd voor een newborn reportage is de leeftijd van 6-14 dagen. Op deze leeftijd, zijn ze nog diepslapend, mooi curly “flexibel” en laten ze zich meestal makkelijk poseren. Wanneer ze slapend zijn, is het makkelijk om hen in deze curly poses te brengen. 

Hoe plannen we een afspraak in als ik nog niet weet wanneer ik ga bevallen?

Bij de reservering noteer ik de datum waarop je bent uitgerekend in mijn agenda. Ik zorg dat ik ruim rondom deze datum plek voor je heb: je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

Op het moment dat je bent bevallen, laat je me dit binnen twee dagen weten. We bespreken dan hoe het met jullie gaat en of er nog complicaties zijn waar ik rekening mee moet houden. We plannen dan ook de fotoshoot in. De datum is natuurlijk afhankelijk van hoe het met jullie gaat.

Als we de afspraak hebben ingepland, stuur ik een e-mail met daarin alle informatie die je nodig hebt: zoals de factuur, veiligheidsmaatregelen, adres en extra tips. Nu ben je helemaal klaar voor de fotoshoot!

Hoeveel dagen na mijn bevalling vindt de newbornshoot plaats?

Newborn fotoshoots vinden plaats als je kindje tussen de 7 en 21 dagen oud is*. In deze periode slapen pasgeboren baby’s nog het meest, wat maakt dat de fotoshoot het meest soepel verloopt.
*Dit is mits je rond de uitgerekende datum bent bevallen en er geen belangrijke complicaties zijn.

Kunnen er ook foto's gemaakt worden met grote broer(s)/zus(sen) en/of het gehele gezin?

Uiteraard! Samen met de meest belangrijke personen in je leven op de foto gaan is zó waardevol. Een herinnering die je voor altijd bij je kunt dragen. Let wel, iedere baby is anders en heeft zijn/haar eigen willetje. Lees voor meer uitleg hierover de vraag: ‘is iedere pose mogelijk?’

Wat gebeurt er bij ziekte en/ of andere redenen van afwezigheid waardoor de fotoshoot niet door kan gaan? 

Kom je ook aan huis voor een newborn reportage?

Mijn daglicht studio in combinatie met studio licht is gevestigd in Leeuwarden, in het Crystalic Business Park. Dit ligt aan de rand van Leeuwarden. De studio is ruim opgezet en ik kan verschillende settings klaar zetten als voorbereiding voor dat jullie langs komen. Alle props, achtergronden kleuren, stoffen en de vloerdelen zijn hier binnen handbereik. Mijn voorkeur gaat daarom uit om de shoot bij mij in de studio te laten plaats vinden. Toch komt het voor dat de klant liever wenst dat wij naar hen komen, belangrijk is dat wij gebruik maken van daglicht waardoor wij een raampartij nodig hebben. Reportage op locatie is mogelijk, geef dit vooraf aan tijdens de offerte. Houdt rekening met extra kosten voor reistijd + reiskosten.

Hoelang duurt een newbornshoot?

Wat kunnen wij als ouders het beste aantrekken tijdens de Newbornshoot? 

Mijn advies is een strapless tops voor mama of een mooi effen spaghetti-band topje. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van mijn kleding, prettig is wel als je al een ondertop aan hebt. Mijn favoriete kleuren zijn; creme/beige/wit/zwart. Omdat ik een pure style heb, is het mooi als papa zijn bovenlijf ontbloot of een mooie effen shirt draagt (afgestemd op mama). Tijdens de familie foto`s zorg ik ervoor dat ik jou van je mooiste kant laat zien, de focus draait om het samen zijn met jullie gezin. 

Wat voor kledingtrek ik de grote broer of zus aan? 

Wat als mijn baby niet wil slapen tijdens de newbornshoot?

Ik wil graag een bepaalde foto of pose. Is dat mogelijk?

Een newborn is een individue, zoals jij en ik. Niet alle personen kunnen zichzelf in iedere pose krijgen. Als ik voel dat een Newborn tegenwerkt bij een pose, dan stop ik met de pose. Ik ga dan opzoek naar een pose waar de baby zich wel comfortabel bij voelt. Ik krijg soms de vraag van een ouder die bijvoorbeeld de graag de frog pose op de Beanbage, een mooie pose dat vind ik ook! Echter is het niet te garanderen dat ook jullie kindje deze poses prettig vindt. Tijdens het eerste contact met de newborn kijk ik wat soepel gaat en wat minder soepel, de poses die de newborn niet makkelijk doet onhoud ik en werk op een creative manier aan andere mogelijkheden.

Worden er ook foto's van ons gemaakt?

Natuurlijk! Ik herinner me nog goed die eerste dagen na de geboorte. Trots was ik op onze zoon, zelf kroop ik het liefst onder een deken als er een camera aan kwam. Toch heeft mijn man mooie herinnering kunnen maken, echter had het allemaal mooier geweest alsik meer mijn best deed. Nu realiseer ik mij pas hoe kostbaar deze momenten zijn. Daarom stimuleren wij graag iedere papa en mama om deel uit te maken van de Newborn Reportage. Wat welk belangrijk is om te weten is dat de focus ligt op de newborn. Zoals boven omschreven duurt een newborn reportage meestal rond de 2 uur. Het eerst uur zullen wij foto`s maken van de newborn waarna wij het laatste moment nemen om de familie foto`s te maken.

fotostudio baby
SITTER SESSIE

SITTERSESSIE

Wanneer is het beste tijdstip (leeftijd) voor een sitter sessie? 

Mag de rest van het gezin ook op de foto? 

Wat kan ik mijn kindje aantrekken voor de sittersessie?

Hoelang duurt een sittersessie?

cakesmash fotosession
CAKESMASH

CAKESMASH REPORTAGE

Wat is het beste tijdstip (leeftijd) voor de cakesmash? 

Mag de rest van het gezin ook op de foto?

Wat kan ik mijn kindje het beste aantrekken voor de cakesmash?

Hoelang duurt een cakesmash fotoshoot?

Heb je nog andere vragen? Stuur me gerust een e-mail naar : info@fotostudiolief.nl

Ik beantwoord ze graag voor je!

MEER WETEN?

Neem vrijblijvend contact op.

bottom of page